La destil·lació del vi ens permet seperar i recuperar l'alcohol d'una quantitat de vi.
Aquesta tècnica se centra a aprofitar la dierència de temperatura d'ebullició dels components.
REACTIUS I APARELLS:
-100 ml de vi
-termòmetre
-matràs de destil·lació de 250 ml
-tub refrigerant
-tubs de goma d'entrada i sortida
-placa calefactora
-2 suports
-tap de suro foradat
-col·lector de destil·lat
PROCEDIMENT:
1. Mesurem 100 ml de vi negre i el posem en un matràs de destil·lació de 250 ml.
2. Un cop fet el muntatge, o sigui, col·locant la placa calefactora, el termòmetre, els suports i els tubs de goma d' entrada i de sortida d' aigua cal que esperem.
3. Quan el termòmetre marca aproximadament 86ºC l' alcohol del vi comença a vaporitzar-se.
4. En passar pel tub refrigerant es condensa i recollim l' alcohol en el col·lector de destil·lat
5. Per comprovar que és alcohol, el cremem.
No hay comentarios:
Publicar un comentario